Retort++ komt eraan:

3427 dagen 11 uur 9 minuten 44 seconden sinds Retort++ online is!.

Voorbeeldgroep

Welkom

In deze Voorbeeldgroep vind je informatie over hoe je een groep kunt opbouwen. De Retort++ website heeft verschillende mogelijkheden om jouw software- of hardwareproject wereldkundig te maken.

De Voorbeeldgroep geeft niet alleen informatie en howto's over het gebruik van een Groep, maar ook over het gebruik van de NetwerkStek en de LinkFarm. Mocht de hierin vermelde informatie niet voldoende voor je zijn, laat dan een bericht achter in de NetwerkStek. We proberen dan zo gauw mogelijk antwoord te geven.

Wat is een Group Entry?

Een 'Group Entry' is het content type voor groepen. Je kunt hem een titel en body-tekst meegeven, eventueel kun je afbeeldingen toevoegen. Wanneer je je pagina wilt toevoegen aan een categorie kun je bovenaan daar één voor opgeven. Zie het artikel 'Groepen organiseren' voor meer over categorieën.
Ook kun je bestanden koppelen aan een pagina. Vergeet dan niet eerst op de knop 'attach' te klikken, anders wordt het bestand niet geüpload.
Naast tekstuele inhoud kun je ook een pagina toevoegen met broncode. Dit doe je middels een 'Source code node'. Dit is een pagina die speciaal voor broncode is. Vergeet niet de taal te kiezen waarin je typt. Dit heeft gevolgen voor de kleuren van de syntax.

Categorieën

Het zou natuurlijk handig zijn als je binnen een groep je pagina's een beetje kunt ordenen. Dat kan met Drupal. Wanneer je ingelogd bent en je hebt je eigen groep aangeklikt, zie je in het menu naast je naam een aantal menu-items. De laatste is 'Categories'. Als je deze aanklikt kun je een nieuwe vocabulaire maken. Dat is een Drupal term voor een categorie.

Je kunt een categorie aanmaken en dan artikelen die je toevoegt een naam meegeven. Deze woorden komen dan als menu-items terug in de linkerkant van de site.

Voorbeeld Image toevoegen

Wanneer je een artikel (Drupal: node) toevoegt en een afbeelding tussen je tekst wilt zetten, kun je gebruik maken van de link onderaan de textarea waarin je typt. Als je hierop klikt opent een nieuw window die je de mogelijkheid geeft een afbeelding te uploaden. Vervolgens plaatst deze plugin een HTML-tag in de textarea. Als je nog het formaat wilt aanpassen, zou je dat nog kunnen doen door de image-tag zelf aan te passen.

<img src="http://example.org/image.png" width="100" height="160" alt="alternative text" />

e_waste.jpg

Javascript voorbeeld

 1. // this example uses the inspect() function from the prototype.js framework
 2. var t = [4,2,5,1,3,6,9,7,8,3,4,2,7,8,3,1,1,1,2,3,4,3,4,5,7];
 3.  
 4. // algorithm for ordering an array
 5. for(var r = (t.length - 1); r > 0; r--) {
 6. for (var p = 0; p < r; p++) {
 7. if (t[p] > t[p+1]) {
 8. var a = t[p];
 9. var b = t[p+1];
 10. t[p] = b;
 11. t[p+1] = a;
 12. }
 13.  
 14. }
 15. }
 16.  
 17. t.inspect();

Voorbeeld broncode

 1. <?php
 2. /**
 3.  * Voorbeeld class
 4.  */
 5. class Example
 6. {
 7. public __construct($var)
 8. {
 9. return $var - 1;
 10. }
 11. }
Syndicate content